Hypnose, hoe werkt dat?

Hypnose is een combinatie van ontspanning, focus en concentratie.
Hypnotherapie is 100% gericht op jou en hetgeen je wilt veranderen.
Tijdens hypnose wordt het onbewuste aangesproken, terwijl je zelf alles in de hand kunt houden en controle hebt. Je zult nooit iets tegen je zin doen.
De hypnotherapeut kan jou geen geheimen ontfutselen: zelfs je pincode blijft geheim!

De taak van de hypnotherapeut is het begeleiden van jouw onbewuste op een reis naar de oorzaak èn de oplossing van hetgeen je nu als een probleem of ongemak ervaart. Tijdens deze reis kunnen er mogelijk emoties los komen; er wordt gelachen en er wordt gehuild en dit is volledig normaal en geaccepteerd. In hypnose ben je veilig want de therapeut zal er voor zorgen dat je even ‘weg kunt stappen’ indien de emoties echt te heftig worden.

Iedereen gaat in hypnose terwijl je dit vaak helemaal niet beseft. Als je regelmatig hetzelfde traject reist, zul je vast eens gemerkt hebben dat je al op een bepaald punt bent zonder dat je daar bewust van bent. Ook kun je zo diep in een boek of film zitten dat je niet merkt dat het buiten donkerder is geworden. Denk bijvoorbeeld aan een situatie dat je zo geconcentreerd met iets bezig bent, je hobby misschien, dat je niet merkt dat er iemand de kamer is binnen gekomen. Dit zijn allemaal vormen van hypnose en het gebeurt dus gewoon elke dag! Heel gewoon dus….